nashaziamlia.org

Асьветна-адукацыйны, грамадазнаўчы сайт для беларусаў: аналіз, прагноз, сілы, інтарэсы, сьветагляды, ідэі, ідэалогіі, праграмы, мэты.

Запісы

УКРАІНА Ў НАС АДНА

13 красавіка, 2007 | Няма каментараў

Раман Гарасімів

У сувязі з актуальнымі ўкраінскімі падзеямі мы папрасілі нашага добрага знаёмага ўкраінца Рамана Гарасіміва, які па-доўгу і часта бывае ў Гародні, падзяліцца з намі сваімі думкамі. У яго атрымалася нізка кароткіх нарысаў, якія ў цэлым, як нам падаецца, добра перадаюць пачуцьці й сьветагляд сапраўднага ўкраінца-патрыёта. Дадаткова паведамляем, па адукацыі ён фізік, амаль кандыдат фізіка-матэматычных навук, грамадзянін Украіны, жыхар Івана-Франкоўска, удзельнік Памаранчавай рэвалюцыі, у 2005 годзе ў час выбараў прэзідэнта Украіны быў старшынём выбарчай акругі горада Андрацыты. Артыкул пададзены на ўкраінскай мове, якая для большасьці беларусаў, напэўна, непераадольнай не зьяўляецца.

Рэдакцыя.  

 

Тоді.

2526.10.2004. Цілу ніч слухав результати виборів. Ющенка не допустять до влади і зрозуміло хто.

26.10.2004. 10 година ранку. Весь майдан в Івано-Франківську заповнений людьми. Дуже багато молоді. Йде концерт. Вечір. Ми сідаємо у таксі по чотири чоловіка і перший загін, десь біля восьми машин, їде до Києва. Дорогу водії не знають. Їдемо по карті.

27.10.2004. 4 година ранку. Ми у Києві, біля станції метро Академічна. 7 година ранку станція метро Хрещатик. Ми на Хрещатику! Стоять два високих намети. Старший групи, студент Андрій, іде до комеданта отримувати намети і спальні мішки. Франківськ перший!

Тепер..

Віктор Янукович  та його оточення – звичайна банда злочинців. Пам’ятаю перелякані обличчя депутатів, коли, після перемоги Ющенка, почалася серія нібито самогубств.

Хочу сказати, що гинули добрі друзі” Віктора Януковича та Леоніда Кучми. Серед депутатів була справжня паніка: мало чи не кожний день по покійнику. Олександру

Морозу та Петрові Симоненко немає чого боятися. Вони “не мають ніякого відношення” до банди Януковича. Це кришталево чесні” люди і здати Україну москалям вони хочуть

користуючись тільки виключно інтересами народу. Шлях Іуди тяжкий і доля його жорстока. Януковичська банда – це зайди, чужинці. Для них український народ – бидло, а Україна –  територія.  Цинізму цих злочинців немає межі. Всі вони годуються з російського корита. Якби блакитно-червоні знали, чому програли президентські вибори, то вони б не розкладали своїх наметів.  Немає сенсу. Вони хочуть війни, хочуть танків.

Нічого цього не буде. Цей надутий пузир зійде сам по собі. Конституційний суд прийме рішення на користь Президента і українського народу. 


Росія – патологічно хвора держава, яка не може ніяк змиритися з втратою імперії.

Її постійно переслідують приступи агресії, ненависті та злості. Минулого літа я розмовляв з одним російськомовним кримчанином. Так виявляється, що в Украіну він не хоче і в Росію теж не хоче. Російці, яким так “погано” в Прибалтиці,  в Росію не хочуть. Росія не може без війни і цим блакитним хлопчикам та дівчаткам, які так хочуть російського, вона швидко знайде нову Чечню. Отримуючи величезні надприбутки Кремль неспроможний забезпечити гідне життя і безпеку своїм громадянам. Діти і внуки тих, хто при владі вчаться на “загниваючому” заході, лікуються, народжують дітей, відпочивають, купують нерухомість. У російців є закон про подвійне громадянство, так на всякий випадок. А що ці колишні комуністичні функціонери роблять власне в Росії?  Відкачують гроші. І те саме вони збираються чинити в Україні!

Я був малим, але пам’ятаю, як день і ніч через наше місто Івано-Франківськ йшла військова техніка. СеРеСеР йшов душити Празьку Весну. Сьогодні імперія стративши розум з жебрацькими торбами повними грошей пре в Украіну. Повинен сказати, що нам є що продати. Особливим попитом користуються депутати Верховної Ради. Добре продавались деякі депутати східних та південних областей, але вже дешевше. В західні області покупці не поїхали. Все ж таки Пасха, яйці, ну ви самі розумєте .


Цікава асоціація: Янукович, прем’єр, яйці. Здається це вже десь було…

Хочу нагадати, що труба, яка дає Росії надприбутки проходить саме через Івано-Франківську область. Тому велику цікавість викликають Чорне море, Одеса.


Байка.

Жив був туркменбаши. Не любив туркменбаши їздити на саміти СНД і помер.

Отака от байка. Забув сказати, туркменбаши мав газ. 


Україна.

Для мене Україна – це моя рідна земля, земля мого тата і моєї мами, яких нажаль уже немає. Якби вони знали, що їхній син 27 листопада 2004 року о сьомій годині ранку з групою іванофранківських студентів та викладачів встановив на Хрещатику перший намет, то вони б мною пишались. 


Майдан.

Майдан – це українська мрія. Це є логічним продовженням історії українського народу,  з’ява нового українського  суспільства, початок епохи відродження. Те,  що ми бачимо сьогодні на Хрещатику – це просто історична флуктуація, яка тільки прискорить очищення суспільства і нестримний рух України. Ні спинити, ні подолати Україну неможливо. Хто був на майдані, той мене зрозуміє. Не буде більше москаль панувати в Україні!


З недавньої історії.

На другий день, відразу після смерті  академіка Д.І.Сахарова, вулиця ІваноФранківська, на якій було розташоване КДБ, а сьогодні служба безпеки України, була названа вул. академіка Сахарова. Сьогодні про цю людину в Росії навіть не згадують.

Наші цінності – свобода, незалежність, мова.  Тільки вільний та незалежний народ, який зберіг свою духовну спадчину, здатний творити.

Російські та проросійські ЗМІ з ранку до вечора, як пси, брешуть на Україну. Зарплата пішла. Вони вже навіть проводять межу розколу України. Я би їм порадив подивится, що лишиться в Росії після розпаду Російської федерації. Ні нафти, ні газу, ні золота, ні алмазів. Сумна картина.


Асоціації.

Картини “Царь Иван Грозный убивает царевича Ивана”, ”Утро стрелецкой казни”-  “шедеври” російського малярства.. Звідки така прага чинити і зображати вбивство на полотні?..  Нинішні ЗМІ посіяти серед людей страх. Страх поділяє людей і є опорою януковичської, путинської, лукашенківськой, карімовської і т.д. влади.

Українські націоналісти мають віру, а тому не мають страху.


Між іншим. 

Відправляти на конкурс євробачення Вірку Смердючу – це ганьба. Де “АBBА”, де Руслана, а де Смердюча. Смердюча – це СеРеСеРівський продукт, який активно підтримується і фінансується російськими масмедія для збереження серед краін СНД, а особливо в Україні, СеРеСеРівської ментальності.

Деяким російським політичним проктологам було б добре відірватись від свого цікавого   спостереження, а прочитати літературну класику. Наприклад, Ю.М.Лермонтов “Герой нашого часу”, де описано, як імперія “освоювала” нові території. Як казав президент однієї держави: “Их надо мочить в сортире”. Лексика цього президента дуже близька для колишнього зека, а нині проффесора Януковича. Чекіст і блакитний зек. Чим не пара?


Цікаві спостереження.

В Білорусі в місті Гродно на стінах  деяких будинків намальова свастика. Почнаючи з цього року з підручників збираються виключити твори Василя Бикова, Янки Купали, Ніла Гілевича, Ригора Бородуліна. Причина – їх твори є опозиційними по відношенні до режиму О. Лукашенко.

Після виконання  Володимиром Мулявіним пісні “Погоня” на слова Максима Богдановича режим  просто знищив Пісняра не даючи можливості йому працювати.  І ще, в ІваноФранківську свастик немає. Там, де мешкають бандерівці і націоналісти, свастики немає. Так хто переміг фашизм? Я скажу інакше: “В якій хаті заводяться прусаки?   Фашизм не можна перемогти танками, ракетами. На сьогоднішній день фашизм є елементом російської політики. В Петербурзі періодично збивають або забивають студентів інших національностей. Коли збили одного білоруського хлопця, то посол Білорусі в Россії сказав, що вони просто переплутали, били ж не по паспорту. Вершина цинізму! Білорусь єдина держава, яка офіційно відзначає свято російських більшовиків.

Чи може майдан зїбратись знову? Може, якщо виникне небезпека для України.

Україна в нас одна!

Ми українські націоналісти. Ми завжди стояли і будемо стояти на варті нашої землі.

Гарасимів Ярєма

Пакінуць каментар

  • Старонкі

  • Катэгорыі

  • Апошнія запісы

  • Архівы